Ne-am hotărât în ultimul moment (cu 8 zile înainte) să ne petrecem de 1 mai 3 nopți în Durău. Din păcate aici datele referitoare la această pensiune nu ne-au ajutat foarte mult așa că încercăm acum să le îmbogățim. Am găsit mai multe pensiuni în zonă și inițial am sunat la Pensiunea Alpinul dar o voce respingătoare ne-a spus că nu mai au 2 camere duble cât doream noi ci doar una dublă așa că am renunțat. Apoi am sunat la această pensiune unde doamna Ina a fost foarte amabilă și ne-a oferit un apartament la prețul de 180 ron de noapte, cu 2 camere și o baie pe holul apartamentului între cele 2 camere, cu un balcon mare și comun celor 2 camere.

 

Ca poziționare aceasta se află după hotelul Bradul, cum urci panta spre Releu, treci de strada ce face dreapta spre Releul TV și regăsești pe stânga Pensiunea Perla.

Ajunși acolo am aflat că există în aceeași curte imensă 3 pensiuni: Maria, Alpinul și Perla, după numele celor 3 frați care dețin terenul. Din informațiile de la alte rude care au trecut pe la Maria și Alpinul iar eu pe la Perla aș situa pe primul loc Perla în topul celor 3 pensiune, ca preferințe, dar poate fi doar o părere subiectivă.

Să prezentăm pensiunea:

Deține 2 corpuri:

– primul construit, format doar din camere cu băi comune;

– al doilea, ceva mai mic, dar cu camere și apartament având băi proprii și balcoane.

La aceste 2 corpuri se mai adaugă și căsuțele de lemn pentrucei cu buget redus.

Dotarea este adecvată celor 3 margarete. În apartament ambele camere au dulapuri mari, tv lcd, baie cu duș și toate cele necesare, prosoape pentru fiecare cameră separat. Apa caldă este generată individual prin boiler și este permanentă. Fiind în perioada în care încă era rece am solicitat și primit încălzire centrală seara.

Pensiunea deține un cafe – bar, iar dacă doriți să fiți serviți cu mic dejun cin sau prânz veți fi serviți dar nefiind restaurant de sine stătător va trebui să solicitați asta înainte, doamna Ina fiind foarte amabilă. Noi am preferat să mâncăm din cele strânse de noi în lada frigorifică pentru micul dejun, care la sosire le-am depozitat în frigider, care este poziționat la al 2-lea etaj și este suficient pentru camerele existente în acea clădire.

Seara am făcut grătare, existând 2 spații de grătar, acoperite, deci ferite de ploaie. Ți se oferă lemne de foc, tu trebuie doar să pui cărbunii. De asemenea vesela ți se oferă fără nici o problemă.

Vederea balconului îți oferă o frumoasă vedere spre vârful Toaca și Cabana Fântânele, dar și spre releu, care este la o aruncătură de băț.

Pentru copii există suficient spațiu verde de joacă, chiar foarte mare aș spue.

Curățenia a fost la locul ei, precum și lenjeria care a fost curată, punând astfel capăt unor speculații de pe alte site-uri (mă bucur că nu m-am luat după ele). Per total recomand deschis această locație având în vedere toate aspectele expuse.